Ingredienser:
3 äggulor
3 äggvitor
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl limesaft ( färskpressad )
Rivet skal av 1 lime
Servera gärna med hallon eller andra bär.
Använd 3 skålar.
I skål nr 1 blandar jag äggulorna, socker, vaniljsocker, limesaft och rivet skal. Vispa allt luftigt. (Det tar ett tag!)
I skål nr 1 blandar jag äggulorna, socker, vaniljsocker, limesaft och rivet skal. Vispa allt luftigt. (Det tar ett tag!)
I andra skålen vispas grädden fluffig och fast dock utan att bli smör såklart.
I skål nr 3 eller i min matberedare vispar jag äggvitorna länge på låg hastighet.
Till sist vänder jag ner vispgrädden skål nr 1 och sist vänder jag ner äggvitsfluffet. Rör sakta och varsamt innan det portioneras ut i lagoma serverings formar eller en frysbar form. Ta en gammal glass låda som låt kylan bra. Ca 4 timmar i frysen om du har en större låda annars räcker det med 2-3 timmar i mindre formar.
Nu har du en mycket god glass som känns lite nyttigare än sådan man köper på affären:)
Passar perfekt i sommar värmen! Jag har också blandat citron och lime blir kalas bra. Jag gillar dock det lite syrliga och sura så komplitera med lite socker eller ta mindre av lime saften. Jag tar alltid i överkant!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar